Falling in love is awfully simple, but falling out of love is simply awful

Tuesday, 2 August 2011

2 Ogos 2010, Kisah Sedih Di Hari Isnin

2 Ogos 2010

Teringat lagi last year 2 Ogos 2010, hari isnin jam 6 ptg Fatin received call dr ayah Fatin. mase tu Fatin br nak g makan dgn kawan kat area Bangi. I got very bad bad bad news at that time. I don't know how to face it. errrrr. jantung rasa macam nak gugur jatuh ke bumi. yela mane taknye kan. tibe-tibe ayah call. and act macam biase mule-mule. cehh tanye kat mane ? buat ape ? ada class tak esok ? suare jgn cakap. mmg cool beb. mmg Fatin tak aspect ppe pun happen kat one of family Fatin. 

So Fatin pun jwb dgn selamber. and last ayah ckp. 'kalau ayah bagitau along jgn gelabah' okay fine. i remember that kind of word sampai mati. Fatin curious la nak tau ape dia kan. tapi mmg sumpah tak terfikir ape-ape pun. then, bile ayah bagitau yang angah 'DAH TAKDE'. Ya Allah. dpt bayangkan tak reaction seorang kakak ? ape lg dah tak pk la org sekeliling sebelah semua. menangis mcm org mati laki. mcm tak percaya pun ade. mule-mule mmg Fatin langsung tak terima ape dah jd. 

Then, Fatin on the spot suruh member Fatin hantar balik hostel. dgn menangis2 tu. member Fatin tu pun dah tercengang speechless xtau nak ckp ape lg bile tgk Fatin mcm tu. sepanjang jalan Fatin ckp ayt ni ' adik aku ! adik aku ! '. mmg tak bole calm langsung. Fatin masuk je gate hostel terus pengsan tau. nasib lah ada kawan Fatin kebetulan kluar nak tnggu Fatin. sbb dia tau Fatin mcm mne. dia terus je bwk fatin dduk. mase tu fon Fatin mmg tak brenti bunyi call bunyi msg2. 

ramai sgt yang call sape2 tah Fatin main angkat je. dah tak focus. okay korang ingat ea start bile Fatin  nages. start dr pukul 6 td. okay korang tgk bile Fatin stop crying. malam tu atok sedara Fatin fetch Fatin bwk balik kota. dlm perjalanan mmg nages tak berenti. sampai kan ayah pun tak nak call lg. dia ckp nnt Fatin asyik nages je. dah la tak makan dr pg. rase mcm nak pitam pun ade. dalam kereta tu Fatin dpt information pun dr syuk. dia lah inform ape2 yang jd kat umah tu.

malam tu dia kate ramai sgt yang dtg umah. sampai kawan mama tak bole nak masuk nak melawat. terlalu ramai. dr atas smpai bawah. Fatin smpai umah jam 2 pagi. mase tu ade jugak la org tapi dah tak ramai. Fatin kuat kan semangat utk jalan masuk umah. ayh dah tunggu dpn gate. ayh terus je peluk. mule2 ayah cool je. nmpk anak dia mcm tak semenggah. dia pun nages jugak. then, dia suruh Fatin masuk tgk Angah. Fatin pun masuk la. tgk mama dgn adik dah tetido sebelah arwah. pastu ade maklong Fatin tgh bc Al-Quran sbllh arwah. Fatin cium arwah then terus naik atas nak tido. sekali naik penuhnye. mama suruh tido bilik dia. time tu lah Fatin stop menangis. lame tak Fatin nages ? dr pukul 6 ptg sampai 2 pagi. 8 jam menangis straight je. 

3 Ogos 2010

Esok pukul 7 pagi mama kejut suruh mandi. siap-siap. Fatin siap-siap terus turun bawah. tgk dah ramai org. Fatin dduk je sebelah angah. tak berganjak. even org makin lame makin rmai. cikgu sekolah rendah sekolah menengah ramai jugak yang dtg melawat. area pukul 9 pg dah penuh la umah Fatin tu. sebab member2 arwah dr sekolah Fatin dtg 10 biji motor kot. and ade yang dtg dgn cikgu. bp kereta tah. lupe la. tak lame lepas tu member2 dia dr sekolah teknik dtg dgn pengetua dorang and cikgu2. 1 bus and ade yang naik kereta. so, mmg ramai la kan. sebelum nak bwk pergi semayang jenazah. ade buat penghormatan terakhir utk angah Fatin. nak cium dia kene tnggu turn. buat mcm round the board. 

Area pukul 10 lbh terus bawak ke masjid jamek kota utk di sembahyang kan. mmg ramai la org ckp. untung lah angah. Alhamdulillah ramai yang sembahyang kan dia. sebab kan adik Fatin yg ude tu ckp angah pena ckp mase kitorang kat Umrah dia nak sembahyang jenazah ari2 kat masjidil haram tu. sbb nnt bile dia meninggal ramai org sembahyang kan dia. mmg betul pun kan ? oh by the way, Fatin sekeluarga pergi Umrah 44 hari sebelum adik fatin meninggal. dia mmg bertuah sgt. Allah lebih syg kan dia. 
******
Fatin terpaksa meredhakan pemergian dia. tapi mmg tak tipu smpai sekarang mmg Fatin tak boleh berenti menangis teringat kat dia. lagi-lagi hari ni kan. hari bersejarah utk Fatin sekeluarga. even sekarang pun fatin punye airmata ni mcm nak jatuh. td before nak create entry dah nages puas2. nak dikatakan setiap hari Fatin akan even sekejap. cembeng kan ? apela. tp Fatin mmg terasa kehilangan yang teramat sgt. yela. bayangkan lah how close we are. hmmmmmmmm

okay now kita mengimbau kembali kenangan lame. Fatin akan publish beberapa gambar si comel tu utk korang tgk la yang mane tak pernah kenal dia kan ?

mase ni kaki dia retak sebab main futsal :)

ni Fatin lupe dekat mane. tp yang penting mase kitorang buat Umrah lah :)


ni cikgu dia yg editkan. terima kasih cikgu :)

Okay setakat tu jela yg bole di upload. lebih2 tak boleh. dia milik saye. sebenarnye berat hati bile nak taip entry ni. tp apakan daya. mesti kene kuat lah. lagi2 tadi tibe2 fon Fatin bunyi yg menunjukkan ade mcg masuk. from who i don't know lah. dia bg mcg mcm ni 'Fakh'. Fakh tu singkatan bg Fakhri. tersentap Fatin bile dpt mcg tu. ape lg air mate mmg tak dpt dikawal lg. terus berjurai2. sebak gile tgk mcg tu. lg2 la kat Fb semua sebok psl 2 ogos ni. huaaaaaa. tak boleh thn lagi :(

Fatin ingat lg mase hari last Fatin jmp dia. mse seminggu sebelum dia meninggal. dia hantar Fatin balik Bangi. dia mmg susah nak ikut family kitorang kalau pegi mane2. tp tah macam mane kan dia nak ikut mase tu. sbb dia ckp dgn member dia. 'aku nak hantar akak aku la minggu ni'. sedeh Fatin dengar ayt tu. terharu pun ade. sweetnye adik Fatin kan ? rupenye tu la kali terakhir Fatin jumpe and tgk dia face to face. tu pun dia tak byk ckp. Fatin rindu nak dengar suare dia,senyum tawa dia semua. tapi ni je lah yang mampu Fatin tgk kalau rindu...

click sini-look at his smile :( 

Fatin rase cukup la setakat ni je entry utk hari ni.

Pesanan Buatmu : along rindu angah sgt3. hari ni dah hari kedua puase. sunyi puase tanpa angah. apatah lg raye. along selalu ingat kat angah. setiap kali sembahyang along tak pena lupe utk doa kan angah. semoga angah tenang kat sane dan tergolong dlm kalangan org2 beriman. along sayang angah sangat3. nnt along dtg jenguk angah okay. tunggu je nnt. Al-fatihah....



5 comments:

Tengku Puteri said...

Al-fatihah...akak pun rasa sebak bila bca entry fatin nih...akak tau berat mata memandang berat lg bahu memikul..sabar ye dik..

Fathin Fazila Razali said...

al fatihah.... fatin sabarlah.. kita semua milik Allah SWT.. kita doa byk2 utk dia.. myb kalau zyla pun tak blh jd setabah Fatin melalui kehilgan adik yg tersayang..mgkn kita tak dpt bersama dgn dia lagi.. tapi biarlah doa kita bsama dia dan sebenarnya dia juga turut bsama dgn kita setiap masa cuma kita je tak tahu...

Fatin Izzati said...

Tengku Puteri : tq kak coz sudi membaca enty ni. hanya Allah tahu segalanya.

zyla : tq zyla ngek ! hehehe

Marina said...

Allah s.w.t lebih sayangkan adik Fatin....Al Fatihah...sedih...teringat kawan karib akak..

selamat berpuasa dan salam perkenalan dari Marina

www.marinafazli.blogspot.com

Fatin Izzati said...

terima kasih kak :D